Υλικά:

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 κεφάλι σκόρδο (κατά προτίμηση ελληνικό, αλλά και το κινέζικο κάνει)
6 αγγούρια μέτρια
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο άσπρο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα αγγούρια και τα περνάω στο τρίφτη στο χοντρό μέρος ! Ρίχνουμε από πάνω λίγο αλάτι το να κατέβουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά για να βγάλει τα υγρά τους ! Περνώ ένα τούλι και το ρίχνουμε μέσα τα αγγούρια και το στίβου πάρα πολύ καλά ! Ρίχνουμε τά αγγούρια σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα το λάδι το γιαούρτι στραγιστο και το πιπέρι και το ξύδι έχω περάσει στο τρίφτη στο ψιλό μέρος το σκόρδο όλο το κεφάλι και το να κατέβουμε καλά ρίχνουμε στο τέλος λίγο λάδι ελιάς και είναι έτοιμο και τούρμπο! Και το βάζουμε στο ψυγείο!

Σας ευχαριστώ θερμά από καρδιάς πάντα!

Η Συνταγή είναι της κας Aferdita Vladi