Το κέικ γάλακτος είναι ένα αγαπημένο κέικ, γνωστό για την απλότητά του και τη νοστιμιά του. Η υπέροχη υφή του θυμίζει πουτίγκα. Την επόμενη μέρα το κεικ γίνεται ακόμα πιο νόστιμο!

Υλικά:

(φόρμα 30*22 εκ. ή στρογγυλη 27-28 εκ.)
350 γρ αλεύρι
240 ml γάλα
4 μεγάλα αυγά (240-250 g)
300 γρ ζάχαρη
2 κουτ. μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. ζάχαρη βανίλιας ή βανίλια
2/3 κ.γ αλάτι
70 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Στρώστε μια φόρμα ψησίματος (30×22 cm ή στρογγυλή με διάμετρο 27-28 cm) με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν αφρατα (περίπου 10-15 λεπτά).
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε μια κατσαρόλα, λιώνετε το βούτυρο στο γάλα, προσθέτετε τη βανίλια και αφήνετε να πάρει βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Προσθέστε εναλλάξ το μισό από το ξηρό μείγμα και το μισό από το ζεστό γάλα στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και το γάλα.
Αδειάζετε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά. Ελέγξτε αν είναι έτοιμο με ένα ξύλινο σουβλάκι.
Ψύξτε το έτοιμο κέικ και πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.

Συμβουλές:

Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στη ζύμη.
Αν θέλετε, μπορείτε να διακοσμήσετε το κεικ  με φρέσκα μούρα ή φρούτα.

Καλή όρεξη!

Σημείωση: Η ποσότητα της ζάχαρης μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τα γούστα σας.
Η αρχική συνταγή είχε 400 γραμμάρια ζάχαρης, αλλά την έχω μειώσει στα 300 γραμμάρια και θεωρώ αυτή την ποσότητα βέλτιστη.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν τα πολυ αφρλατα κεικ αι θέλουν να ευχαριστήσουν τους αγαπημένους τους με ένα νόστιμο επιδόρπιο.