Διαφήμιση

Δείτε Επίσης: Μπισκοτογλυκό με μους λεμονιού και σοκολάτας | Μπισκοτογλυκό με Φρουτα

Μπισκοτογλυκό Σοκολάτα

Υλικά

225 γραμμάρια μπισκότων πτι μπερ
115 g βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου
115 g ζάχαρης
115 g μαύρης σοκολάτας 70%
1 μεγάλο αυγό

Για Γκαναζ:
300 g μαύρης σοκολάτας 70%

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το αυγό στους 60 βαθμούς 4 λεπτά ώστε μην είναι εντελώς ωμό και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα. Λιώνουμε την σοκολάτα για 35 δευτερόλεπτα  και την ανακατευουμε.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, ζαχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα βουτύρου και ξανα χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε το αυγό στο μείγμα σοκολάτας και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ για να
ομογενοποιηθεί και ανακατεύουμε με μία μαρίζ στο τέλος.
Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας μέσα στα μπισκότα και ανακατευουμε πολυ καλα να καλυφθούν όλα τα μπισκότα. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα μας αφού την έχουμε βουτυρώσει ελαφρά και στρώσει με χαρτί ψησίματος στην βάση και στα πλαϊνά. Εφόσον το ισιώσουμε το γλυκό μας το βάζουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 3 ώρες.
Μόλις το βγάλουμε το αναποδογυρίζουμε σε μία βαση και αφαιρούμε τα χαρτιά με προσοχή.

Για τη γκανάζ: Κόβουμε τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομματάκια και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ και την λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Περιχύνουμε το κέικ μας και επαλείφουμε όλο το κέικ γύρω γύρω και επιπλέον κρατάμε λίγο για την διακόσμηση.
Βάζουμε το κέικ για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Κατά τον χρόνο αυτό ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα που κρατήσαμε 3 σταγόνες νερό και ανακατεύουμε και μετά άλλες 3 σταγόνες.
Εφόσον βγάλουμε από το ψυγείο το γλυκό γεμίζουμε μία μικρη σακούλα την κόβουμε στην άκρη και κάνουμε διάφορα σχέδια. Κόβουμε και σερβίρουμε

 

Δείτε Επίσης: Μπισκοτογλυκό με μους λεμονιού και σοκολάτας | Μπισκοτογλυκό με Φρουτα

Διαφήμιση

Δείτε το βίντεο της Συνταγήςεδώ

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση