Το τριμμένο Γλυκό Μπανάνας
Συστατικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας μπεικιν παουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
3 ώριμες μπανάνες
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 αυγα
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1 φλιτζάνι γάλα
Γέμιση και Επικάλυψη
1 φλιτζάνι κρύο βούτυρο, σε κύβους
2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι
* Προαιρετικό γλάσο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1-2 σούπας γάλα
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °
Βουτυρωστε ένα ταψάκι 20×30 και βάλτε το στην άκρη
Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπεικιν και το αλάτι και αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο κύπελλο λιώνουμε τις μπανάνες μέχρι να γίνει ένα υγρό μείγμα.
Ανακατεύουμε μέσα και το βούτυρο μέχρι να τα συνδυαστεί και στη συνέχεια ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να τα ανακατευτούν καλά
Συνεχίστε και ανακατέψτε το γάλα και το αλεύρι μέχρι να συνδυαστούν και αυτά.
Γέμιση / Επικάλυψη
Προετοιμάστε την γέμιση / επικάλυψη συνδυάζοντας όλα τα υλικά μαζί τριβοντας τα με ένα πιρούνι μέχρι να σχηματιστεί ένα χοντρό ψίχουλο.
Ρίξτε το 1/2 του μείγματος μέσα στο προετοιμασμένο ταψάκι. Ρίξτε από πάνω το 1/3 του μείγματος με τα ψίχουλα.
Καλύψτε την γέμιση με το υπόλοιπο μείγμα και πάνω απ αυτό με το υπόλοιπο μίγμα με τα ψίχουλα.
Ψήστε για 50-55 λεπτά έως ότου μια οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή από το κέντρο.
Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.
* Εάν είναι επιθυμητό, αναμείξτε ζάχαρης άχνη και γάλα μαζί και ραντίστε από πάνω.
Μπορεί να σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΠΗΓΗ: cookiesandcups.com