Δείτε Επίσης: Το Τηγανόψωμο της Κεφαλλονιάς….πεντανόστιμο παραδοσιακό | Μπακαλαόπιτα Κεφαλονίτικη

Το Φαλάφελ όπως φτιάχνετε πραγματικά

Συστατικά

2 φλιτζάνια ρεβίθια (ΜΗΝ χρησιμοποιείτε κονσερβοποιημένα ή μαγειρεμένα ρεβίθια)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό φύλλα, αφαιρούνται οι μίσχοι
3/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κόλιαντρου, αφαιρούνται οι μίσχοι
1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​άνηθο, οι μίσχοι αφαιρούνται
1 μικρό κρεμμύδι, στα 4 κομμένο
7-8 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες
Αλάτι για γεύση
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, (προαιρετικό)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένο σουσάμι
Λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες

(Μια μέρα νωρίτερα) Τοποθετήστε τα ρεβίθια και τη μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με νερό για να καλύψετε τα ρεβίθια τουλάχιστον 5 εκ. Μουλιάστε όλη τη νύχτα για 16-18 ώρες (περισσότερο εάν τα ρεβίθια είναι ακόμα πολύ σκληρά). Όταν είναι έτοιμο, στραγγίστε πλήρως τα ρεβίθια και στεγνώστε τα.
Προσθέστε τα ρεβίθια, τα αρωματικά βότανα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μπαχαρικά στο μεγάλο μπολ ενός μπλεντερ που διαθέτει λεπίδα. Χτυπήστε για 40 δευτερόλεπτα κάθε φορά έως ότου όλα συνδυαστούν καλά σχηματίζοντας ένα μείγμα φαλάφελ.


Μεταφέρετε το μείγμα φαλάφελ σε ένα δοχείο και καλύψτε καλά. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή (έως και μία ολόκληρη νύχτα) έως ότου είναι έτοιμο να ψηθεί.
Λίγο πριν το τηγανίσουμε, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το σουσάμι στο μείγμα φαλάφελ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Πάρτε κουταλιές της σούπας του μείγματος φαλάφελ και σχηματίζετε τους κεφτέδες. Βοηθά να έχετε βρεγμένα χέρια καθώς τα σχηματίζετε τα φαλάφελ.


Γεμίστε μια μεσαία κατσαρόλα 6 εκ με λάδι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεσαία-υψηλή θερμοκρασία μέχρι να κάψει λίγο.
Ρίξτε προσεκτικά τα φαλάφελ στο λάδι, αφήστε τα να τηγανιστούν για περίπου 3 έως 5 λεπτά περίπου έως ότου ελιναι τραγανά και καφέ στο εξωτερικό. Αποφύγετε να γεμίσετε με φαλάφελ την κατσαρόλα, τηγανίστε σε παρτίδες, εάν είναι απαραίτητο.
Τοποθετήστε τα φαλάφελ σε ένα σουρωτήρι ή ένα πιάτο με χάρτι κουζίνας για να στραγγίξουν.
Σερβίρετε το φαλάφελ ζεστά με ρόκα, ντομάτα και αγγούρια και Τζατζίκι Παραδοσιακό.

Δείτε Επίσης: Το Τηγανόψωμο της Κεφαλλονιάς….πεντανόστιμο παραδοσιακό | Μπακαλαόπιτα Κεφαλονίτικη

Καλή Απολαυση!

Προηγούμενο άρθροΤο ευκολότερ σουφλέ ζαμπόν και τυριών στον κόσμο
Επόμενο άρθροΚέικ με κρέμα και σιρόπι Φράουλας…δεν υπάρχει καλύτερο