Είναι σαν ένα κέικ, αλλά αλμυρό, γεμάτο με κοτόπουλο, τυριά και μπέικον, και είναι απίστευτα ζουμερό! Είναι τέλειο για ένα τραπέζι ή και για κολατσιό στην εκδρομή.
Υλικά
(για μία φόρμα 10×24 εκ.):
10 φέτες μπέικον (όχι πολύ λεπτές)
4 αυγά
700 γραμμάρια στήθος κότας, κομμένο σε λωρίδες
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια κίτρινα τυριά (π.χ. γκούντα, ένταμ, κασέρι), τριμμένα ή κομμένα σε λεπτές φέτες
10-12 λεπτές φέτες σαλάμι αέρος (όπως σαλάμι Λευκάδας ή αέρος Θράκης)
3-4 πιπεριές Φλωρίνης (ή άλλες πιπεριές της αρεσκείας σας), κομμένες σε λωρίδες
2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο για το κοτόπουλο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη για τα αυγά
Λίγο κόκκινο πιπέρι (πάπρικα ή καυτερή) για το τέλος
Εκτέλεση:
Λαδώνω καλά την φόρμα, στρώνω το μπέικον όπως στην φωτογραφία κ αρχίζω τις 3 στρώσεις στην φόρμα.
Κότα που έχω περάσει από αλεύρι κ αβγό, σαλάμι, τυριά. Πριν την τρίτη στρώση, ρίχνω το μισό από το αβγό κ στρώνω τις πιπεριές. Κάνω κ την τρίτη στρώση κ στο αβγό που μου έμεινε ρίχνω κόκκινο πιπέρι κ το γιαούρτι. Αλείφω από πάνω, κλείνω τις φέτες μπέϊκον,
σκεπάζω με λαδόκολλα κ αλουμινόχαρτο κ ψήνω στον αέρα, 170 βαθμούς, μια ώρα το λιγότερο, ανάλογα με τον φούρνο.
- Μην παραψήσετε το κοτόπουλο για να μείνει ζουμερό.
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως μανιτάρια ή ψιλοκομμένο κρεμμύδι, στη γέμιση.
- Αν δεν έχετε φόρμα για κέικ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πυρίμαχο σκεύος και να στρώσετε καλά το μπέικον.
Καλά μας μαγειρέματα!!!
H συνταγή είναι της κας κικη Μαυριδου