Υλικά:

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Τραχανάς
Ζεστό νερό
Φέτα τριμμένη
Χυμός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
Πρόσθεσε τον τραχανά στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και ανακάτεψε καλά για να πάει παντού το λάδι.
Σοτάρε τον τραχανά για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να αρωματιστεί.

Σιγά-σιγά, πρόσθεσε ζεστό νερό στην κατσαρόλα. Η ποσότητα του νερού θα εξαρτηθεί από την ποσότητα του τραχανά και την πυκνότητα που επιθυμείς. Γενικά, η αναλογία είναι περίπου 1 μέρος τραχανάς προς 3 μέρη νερό.
Άφησε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι ο τραχανάς να απορροφήσει όλο το νερό και να δέσει.

Αφού ο τραχανάς είναι έτοιμος, σέρβιρέ τον ζεστό σε μπολ. Πασπάλισε με άφθονη φέτα τριμμένη και στίψε από πάνω φρέσκο χυμό λεμονιού.
Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σου.

H Συνταγή είναι της κας Tania OikMan