Η τσιπούρα ψητή στο φούρνο είναι ένα κλασικό πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με τη γεύση.
Με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, μπορείς να απολαύσεις ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα. Σε συνδυασμό με μια δροσερή πατατοσαλάτα, αποτελεί ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα, ιδανικό για κάθε περίσταση.

Τσιπούρα ψητή στο φούρνο

Υλικά:

2 τσιπούρες καθαρισμένες και ξεψαχνισμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Δεντρολίβανο
Λεμόνια (χυμός και φέτες)
Ελαιόλαδο
Μουστάρδα
Αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση:

Καθάρισα,έπλυνα και στέγνωσα το ψάρι με χαρτί κουζίνας.
Καρύκευσα με αλάτι,πιπέρι και δεντρολίβανο παντού.
Εκανα κοψίματα στην κορυφή και έβαλα μια φέτα λεμόνι 🍋 μετά στην κοιλιά έριξα λιγο λεμόνι 🍋.
Έσταξα λίγο ελαιόλαδο σε κάθε ψάρι.
Ξεχωριστά σε ένα μπολ έβαλα το χυμό από ένα λεμόνι 🍋,λίγη μουστάρδα και ελαιόλαδο.
Χτύπησα καλά και περιέλουσαν τα ψάρια.
Τύλιξα με αλουμινόχαρτο και έψησα στους 180′ μέχρι να είναι έτοιμα περίπου 30 λεπτά.
Υπέροχα τα ψάρια 🐟 βγήκαν.

Πατατοσαλάτα

Συστατικά

4-5 μεσαίου μεγέθους πατάτες
2 κουταλιές της σούπας αλάτι μοιρασμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα λευκό και πράσινο μέρος
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
1/4 κγ πιπέρι

Για το ντρεσσινγκ
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού ή χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon ή κανονική κίτρινη μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
½ κουταλάκι τριμμένο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες σας σε κύβους σε κομματακια. Τοποθετήστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και
προσθέστε αρκετό νερό ώστε να καλύψει τις πατάτες κατά περίπου 3 εκατοστά.
Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο νερό και αφήστε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε, ακάλυπτα σε μέτρια φωτιά για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
4-5 μεσαίου μεγέθους πατάτες

Ενώ οι πατάτες σας ψήνονται, ετοιμάστε το dressing σας συνδυάζοντας όλα τα υλικά σε ένα σκεπασμένο βάζο
και ανακινήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και να χτυπήσετε μέχρι να γαλακτωματοποιηθούν. Παραμερίζω.
ελαιόλαδο, φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, ξύδι από λευκό κρασί, μουστάρδα, ξερή ρίγανη, τριμμένο ξύσμα λεμονιού

Στραγγίζετε τις πατάτες και τις βάζετε αμέσως πίσω στη ζεστή κατσαρόλα σας. Ανάψτε τη φωτιά στη χαμηλότερη δυνατή ρύθμιση και αφήστε τη θερμότητα να στεγνώσει τις πατάτες σας. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από 3 έως 5 λεπτά. Ελέγχετε συχνά τις πατάτες σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν καίγονται και ανακινήστε απαλά την κατσαρόλα σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Προσέξτε να μην κάψετε τις πατάτες σας.
Μεταφέρετε τις πατάτες σας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε αμέσως το φρέσκο ​​κρεμμύδι, τα φρέσκα μυρωδικά
και το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε με το dressing τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρετε αμέσως/σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο.

Καλή Απόλαυση!