Οι φρέσκες τσιπούρες, με το άρωμα του λεμονιού και των μυρωδικών, ψήνονται μαζί με τις πατάτες, οι οποίες απορροφούν τους χυμούς του ψαριού και γίνονται απίστευτα νόστιμες.

Υλικά:

2 τσιπούρες, καθαρισμένες και πλυμένες
2-3 πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
Χυμός από μισό λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το σκόρδο, το θυμάρι, τη μαντζουράνα, το δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Αλείφετε τις τσιπούρες και τις πατάτες με το μείγμα των αρωματικών.
Τοποθετείτε τις τσιπούρες σε ένα ταψί και από πάνω τις πατάτες
Ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν οι τσιπούρες και να μαλακώσουν οι πατάτες.
Σερβίρετε ζεστές, περιχύνοντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και λεμόνι.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα αρωματικά στο μείγμα, όπως ρίγανη, δάφνη ή μαϊντανό.
Αντί για πατάτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες ή πιπεριές.
Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να μαρινάρετε τις τσιπούρες στο μείγμα των αρωματικών για μερικές ώρες πριν τις ψήσετε.
Καλή απόλαυση!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Φιλέτα πέρκας 

Τα φιλέτα περκας είναι ένα πολύ νόστιμο ψάρι που προσαρμόζεται σε πολλές συνταγές.
Αυτή είναι μια μέθοδος παρασκευής ψαριών που συνίσταται στο μαγείρεμα μεσαίου μεγέθους ψαριού σε ένα τηγάνι με νερό, αλάτι, λάδι, σκόρδο, μαϊντανό και ντοματίνια.
Συνήθως χρησιμοποιούνται ολόκληρα ψάρια, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και φιλέτα, φρέσκα και κατεψυγμένα, μειώνοντας στο μισό το χρόνο μαγειρέματος και
αποφεύγοντας την προσθήκη νερού. Τα ψάρια που χρησιμοποιούνται είναι ως επί το πλείστον περκα και τσιπούρα, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν λυθρίνια,
λαβρακι.

Υλικά για 4 άτομα

Φιλέτα πέρκας 800 γρ
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 60 γρ
Ντοματίνια 200 γρ
Σκόρδο 2 σκελίδες
Μαϊντανός αρκετά
Λευκό κρασί 120 ml
Αλάτι αρκετό

Προετοιμασία φιλέτα Πέρκας

Σιγοβράζουμε τις ντομάτες για ένα λεπτό και αφαιρούμε τη φλούδα και τις κόβουμε στη μέση.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά και μετά ανακατεύουμε με το λευκό κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα φιλέτα περκας, αλατίζουμε και κλείνουμε με το καπάκι.
Μαγειρέψτε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ψηθεί, σβήνετε τη φωτιά και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλετε.

Καλή Απόλαυση

Φωτό: Ciro Sifo