Τυροκουλούρα

…με θρυμματισμένη φέτα και ελαιόλαδο. Αυτή είναι μια νησιώτικη εκδοχή αυτού του ψωμιού και είναι πολύ απλή, η ζύμη είναι τραγανή και η γέμιση απαλή και ζουμερή, το πρόβλημα προκύπτει όταν τελειώσει, απολαύστε το αγαπητοί μου. 

Συστατικά

500 γρ αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μαγιά στιγμής ή 1/2 φρέσκια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κγ κοφτή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λάδι
χλιαρό νερό όσο χρειάζεται

Γέμιση:
200 γρ τυρί φέτα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο / 1 κουταλιά της σούπας για να καλύψετε το ταψί
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη / θυμάρι

Επάλειψη.
1 κρόκος αυγού
3-4 σουσάμι

Παρασκευή

1. Από τα υλικά ζυμώνουμε τη ζύμη, είναι πολύ απλή σαν ζύμη πίτσας. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, σκεπάζουμε με μια συνηθισμένη πετσέτα ή καπάκι και την αφήνουμε να σταθεί για 30-45 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
Θρυμματίζουμε τη φέτα και την ζυμώνουμε μαζι με το λάδι και την ριγανη ή θυμάρι.
2. Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα τραπέζι εργασίας στο οποίο έχετε βάλει λίγο αλεύρι. Ανοιγετε τη ζύμη κυκλικά πρώτα με έναν πλάστη και μετά μπορείτε να την κάνετε λίγο πολύ λεπτή.
Απλώστε την γέμιση στην μιση ζύμη προς το μέρος σας και στη συνέχεια κυλήστε τη ζύμη σε ένα μεγάλο λουκάνικο και με τα δύο χέρια. Όταν φτάσετε στο τέλος, πλάστε το λουκάνικο ελαφρά με τα χέρια σας.
3. Λαδώνουμε ελαφρά το στρογγυλό ταψί ψησίματος. Βάζουμε τη ζύμη στον ταψί προσέχοντας να μην ενωθούν οι άκρες.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσει η ζύμη Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C Αλείφουμε το σαλιγκάρι με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε το σαλιγκάρι για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα..

Είναι το αγαπημένο μου ενώ είναι ζεστό και να το δοκιμάσετε.

Πηγή: http://www.coolinarika.com

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε μια σπιτική θεραπεία για αναπνευστικές παθήσεις
Επόμενο άρθροΑφράτο Σιροπιαστό Κέικ Κατσαρόλας: Φτιάξτε το σε 10 Λεπτά!