Υλικά
1 Πακέτο ετοιμα χωριάτικα χοντρά φύλλα
50 γρ λιωμένο βούτυρο
λίγο λάδι
3 αβγά,
200 γρ γιαούρτι
μια πρέζα σόδα
3 κ.σ. λάδι
150 γρ τυρί φέτα
150 γρ τυρί μυζήθρα
160 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Για το λάδωμα των φύλλων χρησιμοποίησα 50 γρ λιωμένο βούτυρο και λίγο λάδι.
Έφτιαξα ένα μείγμα από αβγά, γιαούρτι, σόδα και λάδι.
Ανακάτεψα τα λευκά τυριά για τη γέμιση. Λαδώνω ένα φύλλο, πασπάλισα το μείγμα των αβγών και το άπλωσα σε όλο το φύλλο και το έβαλα σε ένα ταψάκι ώστε να κρέμονται οι άκρες.
Με τον ίδιο τρόπο στρώνω και δεύτερο φύλλο, το οποίο το έβαλα σε σταυρό. Έβαλα ένα τρίτο και πασπάλισα με τυρί.
Μετά πάλι δύο φύλλα και τυρί. Έκανα εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Έκλεισα τα εσωτερικά φύλλα, τα λαδώνω, και πασπάλισμα με το μείγμα αυγών και λίγη από τη γέμιση, εναλλάξ τυρί και κίτρινο τυρί.
Όταν έκλεισα όλα τα φύλλα, άλειψα το υπόλοιπο μείγμα των αυγών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
Καλημέρα σε όλους!