Τυρόπιτα Τραβηχτή

Υλικά :

1 κιλό αλεύρι
χλιαρό νερό για μαλακή ζύμη περίπου 400 ml
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλιά αλάτι
4 κουταλιές λάδι
Περίπου 500 γραμμάρια τυριού.

Εκτέλεση

Από αυτά τα συστατικά ζυμώνω μια μαλακή, αντικολλητική ζύμη. Τhnο χωρίζω σε 4 – 5 μπάλες, τις οποίες αλειφω με λάδι.
Σε ένα λαδωμένο ταψί, αφήστε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίξτε τις μπάλες ελαφρά και μεταφέρετε σε μια πετσέτα. Με λαδωμένα δάχτυλα αρχίζω να τραβάω τα φλυλλα για να πετύχω διαφανείς φύλλα κρούστας.
Πασπαλίζουμε με τυρί φέτα και λάδι και τυλίγω σε ρολό.
Φτιάχνω ένα σαλιγκάρι σε ένα λαδωμένο ταψί. Ρίχνω στην τελική πίτα βούτυρο λιωμένο ή απλά λάδι, απευθείας από το μπουκάλι και το βάζω να ψηθεί.


Ψήνουμε στους 210 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και μειώνονται στους 190 για περίπου 45-50 λεπτά συνολικά.
Όταν το βγάζω, το πασπαλίζω με νερό και την σκεπαζω με μια πετσέτα

Καλή Επιτυχία