Υλικά:

1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 γιαούρτι (στραγγιστό, αν προτιμάτε)
1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο (ή άλλο φυτικό λάδι)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 300 γραμμάρια)
300 γραμμάρια τυρί φέτα, τριμμένο
Μια χούφτα γραβιέρα, τριμμένη
Άλλα τυριά της αρεσκείας σας (π.χ. κεφαλοτύρι, γραβιέρα, ανθότυρο)
Σουσάμι
Τριμμένο τυρί
Κομματάκια βούτυρο

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά το γάλα, το γιαούρτι, το λάδι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε απαλά.

Ρίξτε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε μια ζύμη με την πυκνότητα της γιαουρτιού. Προσέξτε να μην γίνει πολύ σκληρή.
Προσθέστε στο μείγμα τα τριμμένα τυριά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα.
Πασπαλίστε την επιφάνεια με σουσάμι, τριμμένο τυρί και μικρά κομματάκια βούτυρο.
Ψήστε την τυρόπιτα στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να είναι έτοιμη.

Η Συνταγή είναι της κας Δέσποινα Μπουκοτέλη

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό Στον Φούρνο (Σκέτο & Απλό)
Επόμενο άρθροΨωμί Γάστρας: Μια Παραδοσιακή Συνταγή