Ένα πολύ νόστιμο τυρόψωμο φτιαγμένο με ζύμη μαγιάς, με πολλά τυριά Φτιάχνεται εύκολα

Υλικά

240 γρ αλεύρι
50 ml γάλα
100 ml νερό
10 γρ μαγιά νωπη (ή 3-4 γρ ξερή)
1 κουτ.σουπας ζαχαρη.(οχι πολυ γεματη)
1/4 κουτ.γλ άλατι
30 γρ βούτυρο
250 γρ τυρί τυρί σουλγούνι (σε καταστήματα με ρωσικά προϊόντα) ή μείγμα τυριών (κασέρι, γραβιέρα), τριμμένα

1 κρόκο για το άλειμμα του τυρωψωμου
βούτυρο για άλειμμα τυροψωμο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατευουμε την ζαχαρη με τη μαγιά.
Βαζουμε σε μετρια φωτια το νερό με το γάλα να ζεσταθει ελαφρως και το προσθετουμε στο μειγμα ζαχαρης και μσγιας  και το αφηνουμε να ενεργοποιηθει η μαγια
Λιωνουμε το βούτυρο και αφηνουμε στην ακρη
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά ζυμωνουμε και μετα το λιωμένο βούτυρο.
Ζυμώνουμε παλι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, ή μέχρι να διπλασιαστεί
σε όγκο.

Αλευρώνουμε ελαφρά έναν καθαρό πάγκο και ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα κυκλο. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρι, κλεινουμε το τυρι μεσα στην ζυμη σαν πουγκι
και ανοιγουμε με τα δαχτυλα στην αρχη και ενα πλαστη μετα  σε στρογγυλο φύλλο περιπου 1 εκ παχος
Τοποθετούμε το τυρωψωμο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και κανουμε μια τρυπα στο κεντρο να φευγει ο ατμος
Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε απο πάνω πάλι με τυρια τριμμενα. Ψήνετε στους 230°C για 10 λεπτά + στους 240°C για 5 λεπτά.
Ανάλογα τον φούρνο σας.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα τυριά της αρεσκείας σας, όπως φέτα, γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.
Για πιο τραγανό αποτέλεσμα, μπορείτε να πασπαλίσετε το τυρόψωμο με σουσάμι ή άλλους σπόρους πριν το ψήσιμο.
Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.