Υλικά:
Φιλέτα μπακαλιάρου (αφαιρέστε τυχόν κόκαλα)
Ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού
Λευκό κρασί
Σκόρδο (ψιλοκομμένο)
Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
Μουστάρδα (2 κουταλάκια του γλυκού)
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα φιλέτα μπακαλιάρου. Αλατοπιπερώστε τα.
Ζεστάνετε ελαιόλαδο και λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τοποθετήστε τα φιλέτα με την πέτσα προς τα κάτω. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και μετά
γυρίστε τα προσεκτικά.
Αφαιρέστε τα φιλετα σβήστε με το λευκό κρασί. Προσθέστε το σκόρδο, τον μαϊντανό και τη μουστάρδα.
Βάλτε ξανά τα φιλέτα στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι ο μπακαλιάρος να είναι μαλακός και να έχει ψηθεί καλά.
Σερβίρετε αμέσως με φρέσκο ψωμί και μια γενναιόδωρη δόση από το λαδολέμονο.
H συνταγή είναι απο τον κο Αποστολης Καρρας