Οι φιόγκοι με την μαλακή ζύμη τους, το σιρόπι τους που τους κάνει να λιώνουν στο στόμα και το άρωμα της κανέλας τα καθιστούν ανεπανάληπτα.

Υλικά

5 αυγα,
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι φυτικό λάδι,
2 φακ. Μαγιά,
2 βανίλιας,
1 μπέικιν,
αλεύρι περίπου 800γρ

Σιρόπι:
2,5 ποτήρια νερό,
2,5 ποτήρια ζάχαρη.
Μια φλουδα πορτοκαλι
Λίγο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε χλιαρό το γάλα και ρίχνουμε την μαγιά.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το λάδι, τις βανιλιες, τα αυγά και το μπέικιν. Συνεχίζω με το αλεύρι. Αφού γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει την μοιράζω σε πέντε κομμάτια τα ανοίγω ενώ μικρό τετράγωνο φύλλο και το κόβω σε εννέα λωρίδες, τις στρίβω μια μια και κάνω κόμπο τις δύο άκρες ενωνοντας. Τα αφήνω κανένα τέταρτο να φουσκώσουν και ψήνω στους 180 μέχρι να ροδισουν. Κρύα τα γλυκα καυτό το σιρόπι

Η Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου