Ωχ, λατρεύω τα φρέσκα φασολάκια, ειδικά όταν μαγειρεύονται έτσι απλά, με τις πατατούλες και τα κολοκυθάκια να λιώνουν στο στόμα! Αυτή είναι η δική μου, αγαπημένη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, καλοκαιρινό φαγητό που γίνεται λουκούμι. Πάμε να το φτιάξουμε μαζί;
Υλικά
2 κιλά φασολάκια φρέσκα
5 κολοκυθάκια ψιλά
1 μεγάλη πατάτα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ντομάτες ζουμερές στον τρίφτη
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζω με το ειδικό εργαλείο τα φασολάκια μου και τα πλένω καλά.
Τα βάζω στην κατσαρόλα μου.
Προσθέτω τις πατατούλες τα κολοκυθάκια και ψιλοκόβω το κρεμμύδι, το μαϊντανό το σκόρδο και τέλος τρίβω τις ντοματούλες.
Για να κοκκινισω λίγο ακόμα το φαγητό μου προσθέτω και τον πελτέ.
Αλατοπιπερωνω , ρίχνω και το λαδακι και βάζω την κατσαρόλα μου σκεπασμένη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει βράση και να κατεβάσουν τα λαχανικά μου τα υγρά τους.
Δεν προσθέτω καθόλου νερό.
Ανακινω λίγο την κατσαρόλα μου.
Αφού πάρει βράση και πέσει λίγο ο όγκος των λαχανικών χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβραζω μέχρι να μελώσει ωραία το φαγητό.
Σερβίρω με λίγο ακόμα φρέσκο ελαιόλαδο και τυράκι φέτα.
Καλή επιτυχία!!!!!
Η Συνταγή είναι της κας Aggeliki Antonopoulou