Υλικά

7-8 φτερουγες κοτόπουλου, μεγάλα
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, μέτριο
1-2 κλωναράκια σέλινο πατάτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι ζουμερό, το χυμό
250g ζωμός κοτόπουλου 2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. κουρκουμάς
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα

Μαγειρεύουμε

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φτερουφες του κοτόπουλου. Συμπληρώνουμε νερό τόσο όσο να τις σκεπάζει.
Τα βράζουμε για λίγο μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο, κομμένο σε μικρά κομμάτια.

Μόλις το κρέας μαλακώσει λίγο το παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα, χωρίς τα λαχανικά -το ζωμό δεν τον πετάμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί φούρνου. Τα κενά ανάμεσα στα κομμάτια κοτόπουλου τα γεμίζουμε με πατάτες, κομμένες μέτριες, όχι πολύ χοντρές.

Ραντίζουμε με τον χυμό του λεμονιού και το λάδι. Τα αλείφουμε με τη μουστάρδα.
Συμπληρώνουμε με τον ζωμό, που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο του κοτόπουλου.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, τον κουρκουμά και την πάπρικα.

Ψήνουμε στους 180°C με αέρα & αντιστάσεις πάνω κάτω, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες και οι φτερουγες και να έχουν ψηθεί καλά. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού.