Υλικά
Για το σιρόπι:
3,5 ποτήρια ζάχαρη
2,5 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Για τον χαλβά:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια αμύγδαλα αλεσμενα
1 φλιτζανάκι ούζο
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
900 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αμύγδαλα λευκασμένα, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι σε κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά από τις στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το λάδι και τα αλεσμένα αμύγδαλα ανακατεύουμε συχνά με σύρμα και μόλις αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα
Κοβουμε το χαλβά σε κομμάτια πάνω από κάθε κομμάτι τοποθετούμε από ένα αμύγδαλο ασπρισμενο
Ψήνουμε το γλυκό σου 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να ροδισει και να ξεκολλήσεις στα πλάγια
Οπως είναι ο χαλβάς ζεστός μόλις τον βγάλουμε από το φούρνο τον σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι αφήνουμε λίγο να απορροφήσει το σιρόπι πριν τον κόψουμε
Η Συνταγή είναι της κας