Χειροποίητες Σπανακοτυρόπιτες με αγκινάρα

Συστατικά:

1 σακούλα κατεψυγμένο Σπανάκι, ξεπαγωμένο
1 μικρό γλυκό κρεμμύδι, σε κύβους
4 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουπα καρδιες αγκινάρας, σε κοματάκια
½ κουπα γραβιέρα, τριμμένη
⅓ κουπα Φέτα, τριμμένη
2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 αυγά, χτυπημένα
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας, αποψυγμένο
Επάλειψη αυγών: 1 χτυπημένο αυγό

Εκτέλεση

Θερμάνετε το φούρνο στους 200 °
Τοποθετήστε το αποψυγμένο σπανάκι σας σε μια καθαρή πετσέτα και σκουπίστε το να πάρετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε.
Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο έως ότου τα κρεμμύδια γίνουν ημιδιαφανή.
Ξεδιπλώστε τα φύλλα σφολιάτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε σε 4 ίσα κομμάτια. Το πακέτο περιέχει συνήθως δύο φύλλα, έτσι θα καταλήξετε με συνολικά 8 τεμάχια.
Στο μπολ που περιέχει το σπανάκι, προσθέστε όλα τα συστατικά και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας μείγμα σπανάκι στο μέσο κάθε κομμάτι φύλλου.
Διπλώστε και σφραγίστε με ένα πιρούνι.
Τοποθετήστε σε ένα ταψί επενδεδυμένο με χαρτί ψησίματος και τοποθετήστε κάθε χειροποίητη πίτα στο ταψί.
Βουρτσίστε την κάθε μία με το χτυπημένο αυγό.
Ψήνουμε για 15-18 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να έχουν χρυσό χρώμα.

Τώρα Απολαμβάνω!

ΠΗΓΗ: LiBella’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΤα σουδάκια του Ζαχαροπλάστη
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Πορτοκαλιού και Κανέλας