ΥΛΙΚΑ για 6-8 άτομα

2 κιλά κομμάτι χοιρινό ψαρονέφρι με την πέτσα
4-5 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για χοιρινά κρέατα
λίγο λάδι

1,5 κιλό πατάτες baby

Εκτέλεση

Ζητάμε από το χασάπη μας να μας ανοίξει το κρέας για να μπορούμε να το τυλίξουμε σε ρολό.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 oC αέρα.
Βάζετε το κρέας μέσα σε γάστρα ή σε άλλο σκεύος που να μπορεί να καλυφθεί.
Αλείφετε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο, και περνάτε από πάνω το μείγμα μπαχαρικών, πιέζοντάς το να κολλήσει καλά. Μετά το τυλίγουμε και το δένουμε σφιχτά


Ψήνετε την πρώτη ώρα στους 200ο C και μετά χαμηλώνετε στους 160 oC. Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι το κρέας να είναι πολύ μαλακό, περίπου 3 -3,5 ώρες.
Στα τελευταία 30-40 λεπτά ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε τις πατάτες με θυμάρι, πιπέρι, αλάτι και ελαιόλαδο και μόλις ετοιμαστούν σερβίρουμε.

Αφήνετε το κρέας να ξεκουραστεί λίγο πριν το σερβίρετε.