Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Χωρίς μίξερ, χωρίς ζυγαριά!!!!
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Όλα τα υλικά τα μετράμε με ένα ποτήρι.

Υλικά 👇

1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 αβγά
1 κγλ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή ένα παντζάρι βρασμένο σε πολτό
Λίγο αλάτι
2 κγλ μπέικιν
1 κγλ κακάο
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το κόκκινο χρώμα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.

Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι ή με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο.
Πάρτε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάστε τις σε μπαλάκια. Περάστε τα μπαλάκια με άχνη ζάχαρη και τοποθετήστε τα στο ταψί αφήνοντας χώρο μεταξύ τους.
Ψήστε τα μπισκότα για 12 λεπτά περίπου

Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλασικο ποτήρι νερού για τη μέτρηση των υλικών, αρκεί να χρησιμοποιείτε το ίδιο ποτήρι για όλα τα υλικά.
Αν δεν έχετε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολτό από βρασμένο παντζάρι για να δώσετε στα μπισκότα ένα φυσικό κόκκινο χρώμα.