Η ψαρόσουπα φέρνει στη μνήμη μας τις γεύσεις της θάλασσας και τις κρυες μέρες του χειμώνα. Η φρεσκάδα των ψαριών σε συνδυασμό με τα αρωματικά λαχανικά δημιουργούν ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Υλικά:

Κοκκινόψαρο (καθαρισμένο και βρασμένο)
2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
Πατάτες (κομμένες σε κύβους)
Καρότα (κομμένα σε κύβους)
Ρύζι Καρολίνα
Σέλινο
Ζωμός ψαριού
Νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κουρκουμά
Χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ζωμό ψαριού και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά.
Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν, προσθέτουμε το ρύζι Καρολίνα, το σέλινο, το αλάτι, το πιπέρι και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, προσθέτουμε το καθαρισμένο κοκκινόψαρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαγειρευτεί και το ρύζι. Ακριβώς πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού για μια δροσερή νότα.
Σερβίρισμα:

Σερβίρουμε τη ζεστή ψαρόσουπα σε μπολ και απολαμβάνουμε!

H συνταγή είναι της κας Thomi Kromlidou