Συστατικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 μεσαία κολοκυθάκια
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλιτζάνι τριμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα (τριμμένο)
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Ανάψτε τον Φούρνο στους 220 Βαθμούς
Ραντίστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο πάνω από ένα φύλλο ψησίματος να το καλύψει παντού και αφήστε το στην άκρη.
Πλένετε, και κόβετε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλές ροδέλες.
Χτυπήστε το αυγό σε ένα μικρό μπωλ
Ρίξτε την φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο. Ανακατέψτε το τυρί παρμεζάνα, το αλάτι, το βασιλικό και το πιπέρι.
Βυθίστε φέτες 5 έως 6 ροδέλες κολοκυθιών στο χτυπημένο αυγό.
Περάστε τα από το μείγμα ψωμιού, πιέζοντας και στις δύο πλευρές για να επικαλυφθούν.
Τινάξτε τα απαλά και τοποθετήστε τα στο ταψί.
Επαναλάβετε το ίδιο με τα υπόλοιπα.
Ραντίστε με ελαιόλαδο σε όλα
Ψήστε στον προθερμασμενο φούρνο για 8 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας λαβίδα, γυρίστε το κολοκυθάκι ώστε και η άλλη πλευρά να γίνει τραγανή. Ψήστε άλλα 5 με 7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια τα σερβίρουμε ζεστά ως ορεκτικό.
Καλή Απόλαυση!
- Credit to thespruceeats.com