Υλικά:

18 σαρδέλες καθαρισμένες χωρίς κεφάλια
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Χυμός από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα για να μην κολλήσει το ψάρι.
Ξεπλύνετε τις σαρδέλες και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.
Αλατοπιπερώστε τις σαρδέλες εσωτερικά και εξωτερικά. Περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Τοποθετήστε τις φέτες κρεμμυδιού και ντομάτας και τις σαρδέλες στο ταψί.
Πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη ρίγανη.
Ψήστε τις σαρδέλες στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδίσουν.
Το ψάρι είναι έτοιμο όταν το πιέσετε απαλά με ένα πιρούνι και το κρέας διαχωρίζεται εύκολα.

Σερβίρετε τις ψητές σαρδέλες ζεστές με τα ψημένα λαχανικά.

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάρια
Επόμενο άρθροΤεμπελοτυρόπιτα, τυρόψωμο, τυρόπιτα χωρίς φύλλο