Το ψωμί γάστρας, με την τραγανή κρούστα και την αφράτη, μαλακή ψίχα, είναι η τέλεια επιλογή για να συνοδεύσει τα γεύματά σας ή να γίνει η βάση για το πρωινό σας.
Υλικά
500 γρ αλέυρι γ.ο.χ.
340 γρ χλιαρό νερό
30 γρ φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
1κ.γ αλάτι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ λάδι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι έβαλα το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη & μόλις διαλύθηκε προσθεσα τα αλλα υλικά τα ανακάτεψα καλά με ένα κουτάλι. Σκέπασα με το καπάκι και αφησα 12 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.Μετα το εβαλα σε αλευρωμένη επιφάνεια και έκανα 3-4 διπλώματα.
Το έφτιάξα σε στρογγυλό καρβέλι το χάραξα απαλά με ένα μαχαίρι, και το έψησα στους 250° βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και γάστρα 35′ λεπτά με κλειστό καπάκι και 25 λεπτά στους 220° μετά με ανοιχτο το καπάκι εγώ έκανα διπλή δόση, και έκανα ένα μεγάλο καρβέλι ψωμί….
H Συνταγή είναι της κας Lena Totsika