Υλικά:
400 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια ζάχαρη
30 ml ελαιόλαδο
2 κουταλάκια αλάτι
Περίπου 400 γραμμάρια αλεύρι σκληρό για ψωμί (ή για όλες τις χρήσεις)
Αλεύρι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Για το ψωμάκι σε χλιαρό νερό διαλύουμε ξερή μαγια,, πρόσθετουμε ζάχαρη, ελαιόλαδο, Αλάτι, και το Αλεύρι το προσθέτουμε σιγά σιγά
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα θα μας πάρει περίπου 400 γραμμάρια Αλεύρι σκληρό για ψωμί αν δεν έχουμε στο σπίτι βάζουμε Αλεύρι
για όλες τις χρήσεις εγω έβαλα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σκεπάζουμε την ζύμη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά
Στην Συνέχεια προσθέτουμε Αλεύρι στον πάγκο όσο χρειάζεται και δουλεύουμε στο χέρι το ζυμάρι για 5 λεπτά φτιάχνουμε ένα καρβέλι
στο σχήμα που επιθυμούμε και τοποθετούμε στην Γάστρα
Αφήνουμε σκεπασμένο για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσει μόλις ειναι έτοιμο το χαράζουμε και πασπαλίζουμε με λίγο Αλεύρι απο πάνω
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 200 βαθμούς στις Αντίστασης για 20 λεπτά με σκεπασμένη την γάστρα, και άλλα 30 λεπτά
ξεσκεπαστο να έρθει να ροδίσει να κάνει τραγανή Κόρα και να μοσχοβολάει όλο το Σπίτι!!!
H συνταγή είναι της κας Geri Dako