Δείτε Επίσης: Τυροψωμάκια με φέτα και γιαούρτι | Υπέροχο τραγανό ψωμί ψημένο σε κατσαρόλα…χωρίς ζύμωμα
Ψωμί καλαμποκιού χωρίς μαγιά, το οποίο παρασκευάζεται σε 5 λεπτά και είναι στο τραπέζι σας σε 20 λεπτά. παρασκευάζεται μόνο από 6 συστατικά.
Συστατικά :
200 g αλεύρι (+ λίγο περισσότερο αλεύρι για ζύμωση της ζύμης)
50 g αλεύρι καλαμποκιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Αλάτι
200 ml γιαούρτι Κεφιρ
λάδι επικάλυψης
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίξτε το αλέυρι (200γρ),το καλαμποκάλευρο,αλάτι,μαγειρική σόδα, γιαούρτι κεφιρ και ανακατέψτε καλά και μετά ζυμώστε με το χέρι.
Βγάλτε την ζύμη στον πάγκο που τον έχετε αλευρώσει και συνεχίστε το ζύμωμα ενώ αλευρώνετε και την ζύμη κατά το ζύμωμα. Μόλις είναι έτοιμη (μαλακή και λεία) την ανοίγετε με ένα πλάστη σε μέγεθος μικρής πίτσας περίπου 1 εκ πάχος και την βάζετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Την λαδώνετε με λίγο λάδι από πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Βγάζετε από το φούρνο και τυλίγεται σε υγρή πετσέτα μέχρι να την βάλετε στο τραπέζι.
Δείτε Επίσης: Τυροψωμάκια με φέτα και γιαούρτι | Υπέροχο τραγανό ψωμί ψημένο σε κατσαρόλα…χωρίς ζύμωμα
Καλή Απόλαυση