Ένα γλυκακι ελαφρύ χωρίς ζαχαρη (σαν τσιζ κεικ)
Υλικά:
Για τη Βάση:
2 πακέτα digestive χωρίς ζαχαρη
3 κ.σ λιωμένο βουτυρο
2κ.σ πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζαχαρη
Για τη κρέμα:
1 φυτική σαντιγυ 500gr
250gr τυρι σε κρέμα με χαμηλα λιπαρά
4 κ.σ πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζαχαρη
Για τη γκαναζ:
200gr κρέμα γάλακτος
300gr κουβερτούρα χωρίς ζαχαρη
Εκτελεση:
Σε ένα μουλίτιδα θρυμματιζουμε καλά τα μπισκοτα,λιωνουμε το βουτυρο με την πραλίνα κ ανακατευουμε με τα μπισκοτα. Απλωνουμε το υλικο σε ένα ταψί κ αφηνουμε στο ψυγειο να πήξει.
Χτυπάμε πολύ καλά τη φυτική σαντιγυ να αφρατέψει,προσθετουμε το τυρι κ τη πραλίνα τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν κ το προσθετουμε πάνω στη βάση.
Ζεστάνουμε καλά τη κρέμα γάλακτος (λίγο πριν το βρασμό αφαιρούμε από τη φωτιά),κοβουμε τη κουβερτουρα σε μικρα κομματάκια κ τα βαζουμε σε ένα μπολάκι. Προσθετουμε τη κρέμα γάλακτος αφηνουμε 3´ κ ανακατευουμε καλά μέχρι να διαλυθεί καλά η σοκολάτα. Την προσθετουμε στο γλυκό κ σκεπάζουμε με μια μεμβρανη κ αφηνουμε στο ψυγεια να κρυωσει.
Kαλή σας όρεξη!!!!!
Η Συνταγή είναι της Anastasia Siopi