Ένα γλυκακι ελαφρύ χωρίς ζαχαρη (σαν τσιζ κεικ)

Υλικά:

Για τη Βάση:
2 πακέτα digestive χωρίς ζαχαρη
3 κ.σ λιωμένο βουτυρο
2κ.σ πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζαχαρη
Για τη κρέμα:
1 φυτική σαντιγυ 500gr
250gr τυρι σε κρέμα με χαμηλα λιπαρά
4 κ.σ πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζαχαρη

Για τη γκαναζ:
200gr κρέμα γάλακτος
300gr κουβερτούρα χωρίς ζαχαρη

Εκτελεση:

Σε ένα μουλίτιδα θρυμματιζουμε καλά τα μπισκοτα,λιωνουμε το βουτυρο με την πραλίνα κ ανακατευουμε με τα μπισκοτα. Απλωνουμε το υλικο σε ένα ταψί κ αφηνουμε στο ψυγειο να πήξει.

Χτυπάμε πολύ καλά τη φυτική σαντιγυ να αφρατέψει,προσθετουμε το τυρι κ τη πραλίνα τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν κ το προσθετουμε πάνω στη βάση.

Ζεστάνουμε καλά τη κρέμα γάλακτος (λίγο πριν το βρασμό αφαιρούμε από τη φωτιά),κοβουμε τη κουβερτουρα σε μικρα κομματάκια κ τα βαζουμε σε ένα μπολάκι. Προσθετουμε τη κρέμα γάλακτος αφηνουμε 3´ κ ανακατευουμε καλά μέχρι να διαλυθεί καλά η σοκολάτα. Την προσθετουμε στο γλυκό κ σκεπάζουμε με μια μεμβρανη κ αφηνουμε στο ψυγεια να κρυωσει.

Kαλή σας όρεξη!!!!!

Η Συνταγή είναι της Anastasia Siopi

Προηγούμενο άρθροΠατατότυροπιτες. Είναι απίστευτα νόστιμες!😋
Επόμενο άρθροΤέτοια Pancakes δεν έχετε ξαναφτιάξει