Κέικ με μαρμελάδα σύκο και γιαούρτι!

Υλικά

600 γρ αλεύρι
3 αυγά
400 γρ γιαούρτι
50 ml. λάδι
250 γρ ζάχαρη
250 γρ μαρμελάδα σύκο
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Συνταγη:

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και μετά προσθέτουμε λάδι και γιαούρτι. Χτυπάμε ξανά και μετά προσθέτουμε το προαναμεμιγμένο και κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη για κέικ.

Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα και τη μαρμελάδα σύκο σε λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ. Ανακατεύεται ελαφρά ώστε να βυθιστεί η μαρμελάδα και να χυθεί η υπόλοιπη ζύμη.
Το γλυκό ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μόνο στο κάτω ράφι, για περίπου 45 λεπτά.

Το αφράτο κέικ με μαρμελάδα σύκο αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη (εγω δεν ειχα) και σερβίρουμε κομμένα σε κομμάτια.

_cuva

Καλή Απόλαυση

Казано честно в кухнята

 

Προηγούμενο άρθροΜαλακά κουλουράκια για όλες τις ώρες….ένα υπέροχο σνακ για το γραφείο και το σχολείο
Επόμενο άρθροΚαραμελωμένο κεικ με κρέμα και τσουρέκι