Ένα όμορφο αφράτο αλλιώτικο Κέικ!!!!

Υλικά:

4 αυγά,
110 γρ ζάχαρη,
4 κσ λάδι ελαφρύ,
140 ml γάλα φρέσκο,
2 βανιλιες,
240 γρ αλεύρι,
2 κ.γ μπέικιν,
40 γρ κακάο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια και ρίχνουμε σιγα σιγα τα 50 γρ ζάχαρη!!!Μόλις γίνει σφιχτή μαρέγκα ρίχνουμε σιγα-σιγα τις 2 κ.λαδι και τα 60 ml γάλα!!!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα σιγα-σιγα κοσκινισμένο τα 120 γρ αλεύρι και την μια κουταλιά γλ μπέικιν!
Ανακατεύουμε απαλά και το αφήνουμε στην άκρη!!! Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τις βανίλιες!
Ρίχνουμε τις 2 κ.λαδι το υπόλοιπο γάλα!!!
Τέλος ρίχνουμε κοσκινισμένο το υπόλοιπο αλεύρι και το 1 κγ μπέικιν!!!

Και αρχιναμε ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ::::.
Βουτυρώνουμε καλά την φόρμα! Ρίχνουμε το μισό μίγμα κρόκων και απάνω του πασπαλίζουμε το μισό κακάο!
Βάζουμε πάνω στο κακάο το μίγμα ασπραδιων!! Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο κακάο και τελειώνουμε με το μίγμα κρόκων!!!
Το ψήνουμε στους 180 β.προθ αντισ μεσαία σχάρα για 45 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

Καλή Απόλαυση

PHOTO: Eleni Koumoutsakis

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια σουσαμιού
Επόμενο άρθροΥπέροχα Τραγανά μελομακάρονα 😘😘