Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το αλουμινόχαρτο έχει δύο πλευρές; Γιατί η μία του πλευρά είναι πιο γυαλιστερή και η άλλη ματ; Εμείς σας έχουμε την απάντηση.

 

Σύμφωνα με τις κατασκευάστριες εταιρίες αλουμινόχαρτου, οι διαφορετικές υφές των δύο πλευρών του οφείλονται στην τελική διαδικασία συμπίεσης του αλουμινόχαρτου καθώς αυτό παράγεται σε μορφή ρολού. Όταν τα δύο στρώματα του φύλλου περνούν ταυτόχρονα από το συμπιεστήριο, η εξωτερική πλευρά -που έρχεται σε επαφή με τον βαρύτερο κύλινδρο- βγαίνει πιο γυαλιστερή. Αντίθετα, η εσωτερική πλευρά παραμένει θαμπή. Αυτός και μόνο αυτός είναι ο λόγος που το αλουμινόχαρτο έχει δύο διαφορετικές υφές. 

 

Σύμφωνα με τη Sanitas (μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες αλουμινόχαρτου) η καλύτερη μεριά για να τυλίγετε τα τρόφιμά σας είναι η γυαλιστερή.

Υ.Γ To άρθρο δεν εξετάζει εάν χρήση του αλουμινόχαρτου γενικά έχει επιπτώσεις στην υγεία αλλά εφόσον κάποιος το χρησιμοποιεί ποια πλευρά πρέπει να επιλέγει.

 

ΠΗΓΗ: spirossoulis.com

Προηγούμενο άρθροΤο Υπέροχο Γλυκό Κοπεγχάγη
Επόμενο άρθροΤο τέλειο Κέικ του Καφέ