Αγγλικό Κεικ κρέμα σοκολατας

Για το παντεσπάνι:

6 αυγά,
150 γρ αλεύρι,
150 γρ ζάχαρη.

Κρέμα βανίλιας
600 γρ γάλα
7 κουταλιές της σούπας άνθος αραβόσιτου γιωτης
7 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά βούτυρο

Για την κρέμα σοκολάτας

80 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
150 ml (3/4 κούπας) γάλα πλήρες
300 γρ. (1 ξέχειλη κούπα) γιαούρτι στραγγιστό
κακάο, για το πασπάλισμα

Λικέρ ή σιρόπι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά για τουλάχιστον 20 λεπτά και μετά προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

 

Για την κρέμα βανιλιας
Κρέμα βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθουν, έχουμε κρατήσει 1 κούπα γάλα και λιώνουμε την κρέμα άνθος αραβόσιτου,
ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράσει και να πήξει, αποσύρουμε και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε να λιώσει,
βάζουμε πάνω στην κρέμα πλαστική μεμβράνη να εφάπτεται για να μην πιάσει πέτσα, αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα σοκολατας
Σε ένα ανοξείδωτο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα και το γάλα και τοποθετούμε σε μπεν μαρί (δηλαδή στερεώνουμε το μπολ στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό). Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Απομακρύνουμε από το μπεν μαρί, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή κρέμα.

Κόβουμε το παντεσπάνι σε φέτες, σε ένα μπολ κάνουμε μια στρώση με την κρέμα μετά μια στρώση παντεσπάνι μουλιασμένο με το λικέρ και άλλη μια στρώση κρέμα σοκολάτας,
συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Προηγούμενο άρθροΓλυκόξινα Κρεμμύδια με βαλσάμικο.
Επόμενο άρθροΝτόνατ πορτοκάλι και κακάο, με μέλι και ψιλοκομμένα φουντούκια