Αλάδωτη Πάστα Σοκολάτα

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για το Μπισκότο Παντεσπάνι
125 γρ Τριμμένα Φουντούκια Πούδρα
125 γρ Τριμμένα Αμύγδαλα Πούδρα
130 γρ ζάχαρη άχνη
230 γρ Φρέσκος Χυμός Πορτοκαλιού
125 γρ κορν φλαουερ
100 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα

Για την Κρέμα Σοκολάτας
650 γρ Φρέσκος Χυμός Πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα Πορτοκάλι
500 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα
500 γρ Ταχίνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το μπισκότο παντεσπάνι το οποίο γίνεται με λίγα υλικά και πολύ γρήγορα ρίχνονται σε ένα μπολ το φυσικό χυμό πορτοκάλι και την κουβερτούρα και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε μικροκύματα
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το τριμμένο σε πούδρα αμύγδαλο και φουντούκι τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουερ και τα ανακατευουμε πολυ καλά
Οταν έχει λιώσει η κουβερτούρα με το χυμό πορτοκάλι τ ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε τα υγρά τα στερεά υλικά όπου τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο σοκολατένιο μπισκότο παντεσπάνι και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι
με λαδόκολλα με διαστάσεις 21-28

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 18-20 λεπτά τσεκαρουμε και με μαχαιράκι να βγαίνιε καθαρο. Ετοιμο ψημένο το υπέροχο μπισκότο παντεσπάνι το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Οταν έχει κρυώσει πλέον το μπισκότο παντεσπάνι Ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτας όπου γίνεται πολύ εύκολα και με 4 μόνο υλικά.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε την κομμένη σε μικρά κομμάτια κουβερτούρα μαζί με το φυσικό χυμό πορτοκάλι μεγάλη προσοχή σε αυτό το σημείο ο χυμός να ειναι γλυκός και όχι ξυνός διότι αυτό θα μας βγει και στο γλυκό.
Ξέχασα να σας αναφέρω ότι έχω προσθέσει και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μίγμα. Λιώσαμε το μείγμα σε μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και όταν έχει λιώσει προσθέτουμε το ταχίνι όπου ανακατεύουμε με τα πολύ καλά μέχρι να έχουμε μία ωραία και γυαλιστερή κρέμα

Εύκολα και γρήγορα φτιάξαμε μία ωραία σοκολατένια νηστίσιμη κρέμα που δεν υστερεί σε τίποτα τώρα, τωρα πλέον που έχει κρυώσει το μπισκότο παντεσπάνι αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το τοποθετούμε στο ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας.
Αν σας περισσέψει λίγη κρέμα σοκολάτας μπορείτε να την κρατήσετε για τη διακόσμηση. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες Να παγώσει και να σφίξει
Ετοιμη παγωμένη σοκολάτα την έχω διακόσμηση με γλάστρες μένα πορτοκάλια όπου τ έχω βουτήξει σοκολάτα και με σοκολατένια τρούφα

Προηγούμενο άρθροΚαραμελωμένοι Γίγαντες
Επόμενο άρθροΚοτόσουπα με τυρί