Αλμυρά τυρολουκουμαδάκια

Τα αλμυρά τυρολουκουμαδάκια είναι μια παραλλαγή από τα κλασικά γλυκά λουκουμαδάκια.
Είναι ένα πεντανόστιμο ορεκτικό για γιορτινά τραπέζια …
Είναι κατάλληλο για προετοιμασία αν οργανώσετε ένα απεριτίφ και θέλετε να σερβίρετε κάτι διαφορετικό και νόστιμο. Θα ενθουσιαστείτε με αυτή την προετοιμασία.

Συστατικά:

120 γρ αλεύρι 00
1 αυγό
25 γρ τριμμένη παρμεζάνα
25 γρ τριμμένο πεκορίνο
25 γρ βουτυρο
1 κουταλιά της σούπας λευκό κρασί
τριμμένο ξύσμα από ένα λεμόνι
Αλάτι για γεύση
πιπέρι όσο χρειάζεται
2 κουταλιές μέλι
πεκορίνο για γεύση
Σουσάμι ή παπαρονόσπορο για γεύση

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε το αυγό, την παρμεζάνα, το πεκορίνο, το ξύσμα λεμονιού, το κρασί, αλάτι και πιπέρι
Δουλεύουμε με το φτερό μέχρι να έχουμε μια πολύ λεία και ομοιογενή ζύμη.
Από τη ζύμη που έχουμε, αφαιρούμε μερικά κομμάτια ζύμης, σχηματίζουμε μικρά κορδόνια και με ένα μαχαίρι κόβουμε πολλά μικρά κομμάτια, τα διαμορφώνουμε με τα χέρια μας ώστε να σχηματιστούν πολλές μικρές μπάλες. Τα τοποθετούμε σταδιακά σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι, το ζεσταίνουμε και προσθέτουμε τα μπαλάκια, ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν εντελώς τα μπαλάκια από το μέλι και μετά τα μοιράζουμε στις κούπες. Στο σημείο αυτό γαρνίρουμε κάθε φλιτζάνι με λίγο πεκορίνο και σουσάμι.

Συμβουλή:
Αν θέλετε μπορείτε επίσης να τα τηγανίσετε θα είναι πιο μαλακά, με το μαγείρεμα στο φούρνο θα είναι πιο τραγανά.

ΠΗΓΗ: Katia la curiosita’ in cucina

Προηγούμενο άρθροΚέικ με σταγόνες Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΜελιτζάνα στο φούρνο με 4 τυριά