Η χλωρίνη είναι το πιο δημοφιλές καθαριστικό με απολυμαντικές ιδιότητες (ίσως και το μοναδικό). Ωστόσο, η υψηλή χημική σύσταση, αν και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική κατά των μικροβίων, εντούτοις ενδέχεται να αποβεί τοξική για τον οργανισμό μας.

Ποσότητα απολυμαντικού: 50 γραμμάρια.

Για να φτιάξουμε σπιτικό απολυμαντικό σπρέι θα χρειαστούμε:

Υλικά

  • 2/3 φλιτζάνι βότκα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι
  • 3/4 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό
  • 30-40 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου
  • 30-40 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονόχορτο
  • Βαποριζατέρ

Οδηγίες παρασκευής

Ρίχνουμε στην φιάλη ψεκασμού τη βότκα, το ξύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε αποσταγμένο νερό και τα αιθέρια έλαια. Τέλος, βιδώνουμε το μπουκάλι και ανακινούμε καλά.

Το απολυμαντικό σπρέι είναι έτοιμο!

Τρόπος χρήσης

Είναι σημαντικό, προτού χρησιμοποιήσουμε το σπιτικό απολυμαντικό, να καθαρίσουμε καλά την λερωμένη επιφάνεια για να απομακρύνουμε τυχόν βρωμιές και μικροοργανισμούς. Στη συνέχεια σκουπίζουμε καλά την επιφάνεια και ψεκάζουμε με απολυμαντικό σπρέι.

Votanon Kipos

Τα δραστικά συστατικά

Βότκα: Μπορεί να μην διακρίνεται για αντιβακτηριακή δράση, εντούτοις έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει τις οσμές και να βοηθά στην απομάκρυνση της βρωμιάς.

Ξύδι: Είναι ένα από τα ισχυρότερα φυσικά απολυμαντικά. Έχει την ικανότητα να απομακρύνει βρωμιές και παθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ διατίθεται στην αγορά σε πολύ οικονομική τιμή.

Αποσταγμένο νερό: Το χρησιμοποιούμε κυρίως λόγω της απουσίας βακτηριδίων.

Αιθέρια έλαια τεϊόδεντρο: Συνιστά μια εξαιρετική προσθήκη στο απολυμαντικό μας. Έχει την ικανότητα να συνδυάζει ισχυρές αντιμικροβιακές δράσεις και ξεχωριστό άρωμα με αποτέλεσμα όχι μόνο να απολυμαίνει τον χώρο, αλλά να του χαρίζει και υπέροχο άρωμα.

Λεμονόχορτο: Γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, είναι κατάλληλο για την εξουδετέρωση των βακτηριδίων που αναπτύσσονται στον πάγκο της κουζίνας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο7 Λόγοι που το Λεμόνι Χρησιμεύει στην Ομορφιά
Επόμενο άρθροΣιροπιασμένο Όνειρο: Καρυδόπιτα με Σταφίδες