Αυγά σε ντομάτες στο τηγάνι
Υλικά
3,4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι / ψιλοκομμένο /
1 σκελίδα σκόρδο / λιωμένη /
2 πιπεριές μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένες κόκκινες / πράσινες / όπως έχετε /
1 κονσέρβα ντομάτες
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
4/5 αυγά
φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τις πιπεριές και μαγειρέψτε για άλλα 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ρίχνουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε με πάπρικα, αλάτι και μια πρέζα μαύρο πιπέρι.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά και χτυπάμε προσεκτικά τα αυγά, μοιράζοντάς τα στο τηγάνι και προσέχουμε
να διατηρηθούν ολόκληρα. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και περιμένουμε να καλυφθούν για περίπου 10 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό.
Καλή όρεξη..