Δείτε Επίσης: Τα πιο αφράτα Ντόνατς | Τυροψωμάκια αφράτα με μαϊντανό και φέτα

Αφράτα ψωμάκια με σοκολάτα

Υλικά Ζύμης:

400g αλεύρι,
200 ml γάλα,
70g ζάχαρη,
50g βούτυρο,
1 αυγό,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
7g ξηρή μαγιά,
περίπου 50g “δάκρυ” σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, αλάτι, αυγό, γάλα, βούτυρο και χτυπάμε με μία μηχανή μίξερ με το εξάρτημα της ζύμης σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή και μετά αυξάνουμε ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή και αφράτη.
Αναμιγνύουμε τα δάκρυα σοκολάτας αλευρώνουμε την ζύμη και σκεπάζουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 45 λεπτά.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βγάζουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε στρόγγυλες μπάλες και τις βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Αλείφουμε τα ψωμακια με νερό και τα σκεπάζουμε για 45 λεπτά να φουσκώσουν.
Στην συνέχεια αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά

Δείτε Επίσης: Τα πιο αφράτα Ντόνατς | Τυροψωμάκια αφράτα με μαϊντανό και φέτα

Βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΕλιόπιτα
Επόμενο άρθροΜαγειρέψτε κάτι νόστιμο χωρίς κρέας