Σολομός σε σάλτσα γαρίδας

Υλικά για τη σάλτσα

  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 250ml
  • 150 γρ. καθαρισμένες βρασμένες γαρίδες (θα βρείτε έτοιμες στο supermarket)
  • 30 γραμ. βούτυρο
  • 40 γραμ. αλεύρι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • 2 κουταλιές ουίσκι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • χυμό ενός λεμονιού
  • αλάτι, λευκό πιπέρι

Εκτέλεση
Πρώτα από όλα, ψήνουμε το ψάρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε σε ένα ταψάκι (ή στη σχάρα ακόμα καλύτερα) τις φέτες ψαριού αφού πρώτα τις αλατοπιπερώσουμε και τις αλείψουμε με λίγο λάδι.
Ψήνουμε το σολομό κανά μισάωρο περίπου (ανάλογα με το φούρνο που έχετε) και προς το τέλος το χτυπάμε με γκριλ (να ξεροψηθεί απ’έξω). Μην αφήσετε το ψάρι να στεγνώσει τελείως.

Ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σάλτσα γαρίδας.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να ξανθύνει. Τρίβουμε τη ντομάτα και την προσθέτουμε μαζί με τη ζάχαρη, το αλεύρι και το ουίσκι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο λίγο την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε ΠΟΛΥ ΑΡΓΗ φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για άλλα 5 λεπτά.

Σερβίρουμε το σολομό ζεστό και περιχύνουμε πάνω του τη σάλτσα που μόλις φτιάξαμε.

Συνοδέψτε το φαγητό αυτό με ένα πουρέ πατατας και ένα ωραίο άσπρο κρασί που να ταιριάζει με ψαρικά.

Άντε και καλή σας όρεξη…

Η Συνταγή είναι από το https://greekcook.gr/

Προηγούμενο άρθροΚεικ με ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα δαμάσκηνο.
Επόμενο άρθροΣπιτικό λευκό Ψωμί…Είναι κατάλληλο για αρχάριους μάγειρες!