Ρολό με κρέμα μασκαρπόνε

Λοιπόν, δεν θα σας αφήσω χωρίς επιδόρπιο! Φτιάξτε ένα τόσο μυρωδάτο, αφράτο και νόστιμο ρολό!)

Υλικά

6 αυγά
180 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι (9%)
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
200 γρ αλεύρι

Γέμιση

200 ml κρέμα γάλακτος (33-36%)
100 g ζαχαρη αχνη
200 γρ μασκαρπόνε
ζάχαρη βανίλιας

Για το γαρνίρισμα
30 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα
2 κ.σ. (30 γρ.) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά

Εκτέλεση

1) Διαχωρίστε τα ασπράδια και τους κρόκους
2) Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν ελαφρύς αφρός. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να κάνει κορυφές
3) Προσθέστε ξύδι, σόδα, μέλι. Ανακατευουμε καλά
4) Προσθέστε τους κρόκους έναν έναν. Χτυπάμε να ενσωματωθεί ο ένας πριν ρίξουμε τον δευτερο
5) Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
6) Απλώνουμε τη ζύμη σε φόρμα με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς
7) Βγάζουμε αππο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει (δεν χρειάζεται να την στρίψουμε!!!)

Για την κρέμα χτυπάμε όλα τα υλικά
9) Αλειφετε το ρολό με κρέμα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και στρίβουμε

Για τη διακόσμηση: Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τη σοκολάτα και το 2 κσ. κρέμα γάλακτος, και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να έχει ένα λείο μείγμα.
Το αποσύρετε από το μπεν μαρί.
10) Διακοσμήστε με λιωμένη σοκολάτα

Καλή όρεξη!!!

Προηγούμενο άρθροΤούρτα με κρέμα ζελατίνης
Επόμενο άρθροΣε 5 λεπτά πίτα λαχανικών με τυρί φέτα….θα μείνουν όλοι ευχαριστημένοι