Βασιλικό CheeseCake

Ένα τέτοιο κέικ με γέμιση τυριού cottage είναι κατάλληλο ακόμη και για εορταστικά πάρτι αλλα και σε μια κανονική μέρα θα προσθέσει θετική διάθεση και καλή
δόση ασβεστίου 🙂

Τα υλικά σύμφωνα με τη λίστα.

Για την βάση:
αλεύρι – 1,5 φλιτζάνια
ζάχαρη – 0,5 φλιτζάνια
βούτυρο – 100 g
μπέικιν πάουντερ – 1,5 κουταλάκι του γλυκού

Για τη γέμιση τυριού:
Flair Cottage Cheese – 400 g
αυγά – 3 τεμ.
ζάχαρη – έως 0,5 φλιτζάνι
ζάχαρη βανίλιας – 1-2 κουταλιές της σούπας
σταφίδες – προαιρετικά 1-2 χούφτες

Για κρέμα:

κρέμα γάλακτος – 6-8 κουταλιές της σούπας
συμπυκνωμένο γάλα – 4-6 κουταλιές της σούπας.

Επιπροσθέτως:
σοκολάτα, σιρόπι σοκολάτας κ.λπ.

Εκτέλεση

Για να προετοιμάσετε την βάση της ζύμης, πρέπει να τρίψετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Είναι πιο βολικό να το κάνετε αυτό με τη βοήθεια οικιακών συσκευών, αλλά είναι επίσης εύκολο να το κάνετε με το χέρι.
Χωρίστε την τριμμένη μάζα που προκύπτει σε δύο μέρη: για το κάτω και για το πάνω στρώμα της ζύμης.

Για τη γέμιση τυριού, ανακατεύουμε το τυρί κότατζ, τα αυγά, τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας.
Αν η γέμιση φαίνεται πολύ ρευστή, προσθέστε 1 κ.γ. μια κουταλιά κορν φλαουερ. Συνιστάται να παίρνετε τυρί cottage με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (πάνω από 9%).
Η ομοιογένεια της μάζας του τυριού για τη γέμιση επιτυγχάνεται πιο εύκολα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς. Πάρτε μια κατάλληλη φόρμα, κατά προτίμηση ορθογώνια και αποσπώμενη, αλλά οποιαδήποτε κάνει, για παράδειγμα,
ένα στρογγυλό αποσπώμενο με διάμετρο 22-24 εκ. Λαδώνουμε τη φόρμα, ο πάτος μπορεί να στρωθεί με χαρτί ψησίματος.
Είναι απαραίτητο να απλώσετε και να ισοπεδώσετε τη μισή ζύμη ψίχουλα.
Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση τυριού σε ομοιόμορφη στρώση. Προσθέστε σταφίδες αν θέλετε.
Γεμίστε με την υπόλοιπη γέμιση και ισιωστε το. Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο για 45 λεπτά έως 1 ώρα, η γέμιση για τυριου πρέπει να ψηθεί και η ζύμη από πάνω
να ροδίσει.

Για την κρέμα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρουχο γάλα πέντε λεπτά πριν είναι έτοιμη η βάση του κέικ. Αμέσως μετά το φούρνο ρίχνουμε την κρέμα στη βάση.
Στη συνέχεια φτιάξτε διακοσμητικά, σταζοντας ή να περιχύνεις την κρέμα με λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι.
Ένα μαρμάρινο σχέδιο λαμβάνεται χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, το οποίο χρησιμοποιείται για να κάνει λεκέδες.
Με τη βοήθεια μιας ξύλινης οδοντογλυφίδας γίνονται καλλιτεχνικά σχέδια.

Μετά την ψύξη και την ψύξη, η κρέμα θα πιάσει, θα είναι βολικό να κόψετε σε μερίδες κέικ.

Η Συνταγή είναι από το Ольга Воронова

Προηγούμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες με φανταστικη σάλτσα μουστάρδας
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο σε φόρμα του Κεικ με τυρί