Βραχάκια με καραμέλα

Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί είναι εξαιρετικά εθιστικό, γιατί ειναι πολυ νόστιμο
Υπάρχει μια λεία και κρεμώδης σοκολάτα που μοιάζει πολύ στη φύση της με τη γεύση των Snickers οπότε είναι τέλεια.
Αυτό είναι εξαιρετικό για να σερβίρετε ως ένα επιδόρπιο αν ψάχνετε για κάτι να βάλετε στο τραπέζι ως κατι ωραίο και ιδιαίτερο για τον κόσμο

Τι θα χρειαστείτε:

50 γρ. αμύγδαλα
50 γρ. φουντούκια
50 γρ. φυστίκια Αιγίνης
90 γρ. ζάχαρη
30 ml. νερό
250 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
100 γρ σταγόνες καραμέλας

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό με τη ζάχαρη. Τοποθετήστε στη φωτιά και αφήστε να πάρει βράση…
Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέστε τους ξηρούς καρπούς και αρχίστε το ανακάτεμα.
Συνεχίστε να ανακατεύετε για δyο-τρία λεπτά ίσως και λίγο περισσότερο…
Στην αρχή οι ξηροί καρποί θα ζαχαρώσουν.

Μην πανικοβληθείτε και συνεχίστε το ανακάτεμα και επιμένετε μέχρι να καραμελώσουν.
Αποσύρετε από τη φωτιά και απλώστε τους ξηρούς καρπούς πάνω σε μια λαδόκολλα. Αφήστε να κρυώσουν…
Όσο οι καραμελωμένοι καρποί κρυώνουν, βάλτε την κουβερτούρα να λιώσει σε μπεν μαρί μαζι με τις σταγόνες καραμέλας δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει.
Μόλις η σοκολάτα λιώσει, αποσύρετε από τη φωτιά.
Με μια σπάτουλα αρχίστε να την ανακατεύετε μέσα στο μπολ, με κυκλικές κινήσεις μέχρι να γίνει πιο λεία και γυαλιστερή…

Οι ξηροί καρποί όταν κρυώσουν θα έχουν ενωθεί σε ενιαίο κομμάτι.
Σπάστε τους σε μικρότερα κομμάτια και βουτήξτε τους μέσα στην κουβερτούρα…
Τινάξτε λίγο για να πέσει η σοκολάτα που περισσεύει και τοποθετήστε το “ανώμαλο” πάνω σε μία λαδόκολλα.
Συνεχίστε ώσπου να καλύψετε με σοκολάτα όλους τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
Αφήστε τα υπέροχα καραμελωμένα “ανώμαλα” στην λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη…

Αν σας μείνουν, που δεν πρόκειται, γιατί είναι τόσο νόστιμα που καταναλώνονται επί τόπου, να ξέρετε ότι διατηρούνται πολύ καιρό…

Συμβουλή: Αν τυλίξετε τα ανώμαλα με ένα ωραίο αμπαλάζ, π.χ. λεπτό χρωματιστό χαρτί, ή ασημόχαρτο και τα “κλείσετε” σε ένα ωραίο κουτί είναι ένα δώρο ευπρόσδεκτο από όλους, κοστίζει ελάχιστα… έχει την δική σας πινελιά… και θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα, να είστε σίγουρες.

Καλή επιτυχία φίλες μου 

Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε γιαουρτόπιτα σιροπιαστή με σαντιγί γιαουρτιού: Βήμα προς βήμα οδηγίες
Επόμενο άρθροΑυγοφέτες στο φούρνο