Γαλακτομπούρεκα

Υλικά

για την κρέμα
40g φυτικό βούτυρο
1 λίτρο φρέσκο γάλα
145 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
300 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες άρωμα
1 πακέτο φύλλο κρούστας για μπακλαβά
150gr φυτίνη για τα φύλλα
ξύσμα από 1 λεμόνι

για το σιρόπι
650 ζάχαρη
500 γραμμάρια νερό
χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλιά γλυκόζη

Εκτέλεση

Βάζω σε μία κατσαρόλα το γάλα τη ζάχαρη το σιμιγδάλι τη βανίλια Το ξύσμα Το βούτυρο να πάρει βράση το αφήνω Περίπου 10 λεπτά μετά την ώρα του βρασμού στο τελευταίο λεπτό βάζω σιγά σιγά τα αυγά Αφήνω την κρέμα να κρυώσει

Εν τω μεταξύ σε ένα ταψί η πυρέξ οτιδήποτε αλείφω τα μισά φύλλα κάτω βάζω την κρέμα και τα άλλα μισά από πάνω βουτυρωμένα ένα-ένα χαράζω το γαλακτομπούρεκο σε κομμάτια ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνω σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και ετοιμάζω το σιρόπι το αφήνω 12 λεπτά να βράσει

Aφήνω το γαλακτομπούρεκο να κρυώσει Αφού το έχω χαράξει καλά και το έψησα και ρίχνω το καυτό σιρόπι

Καλή επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Litsa Talaiporou

Προηγούμενο άρθροΗ πίτσα του Βοσκού….είναι πραγματικά απίθανη η ζύμη της
Επόμενο άρθροΣπιτικές Ατομικες Κρεατόπιτες…δεν συγκρίνονται με καμία έτοιμη!