Γαλακτομπούρεκο !!! (Recipe in English)

Υλικά(για μεγάλο ταψί)

3 λίτρα  γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family, πλήρες
(Μετράμε με την ίδια κούπα)
1 και 1/4 κούπες λεπτό σιμιγδάλι
1 κούπα ζάχαρη
λίγο φλοιό λεμονιού
Μισό λεμόνι
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 αυγα
250g ανάλατο βούτυρο
Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 νερό
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
8 ολόκληρα γαρίφαλα

Μέθοδος

Φτιάξτε πρώτα το σιρόπι σας, βεβαιωθείτε ότι είναι ωραίο και παχύ σαν μέλι (αυτό είναι το μυστικό για να είναι τραγανό από πάνω) Αφήστε το να κρυώσει

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάλτε όλα τα συστατικά της κρέμας σε μια μεγάλη κατσαρόλα εκτός από το βούτυρο που χρησιμοποιείται μόνο για να βουρτσίζετε τα φύλλα σας, χτυπάτε ελαφρά τα αυγά με ένα πιρούνι και το λεμόνι αφήστε το στην κρέμα μέχρι να πήξει
Για να έχετε σφιχτή την κρέμα , πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει πήξει σωστά και δεν είναι πολύ ρευστή.
Όταν η κρέμα σας είναι έτοιμη, αφαιρέστε το λεμόνι.
Τοποθετήστε περίπου 6 φύλλα στο κάτω μέρος του ταψιού βουρτσίζοντας τα σωστά με το βούτυρο.
Στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα σας
Τοποθετήστε τα υπόλοιπα, βεβαιωθείτε ότι κάθε φύλλο έχει βουρτσιστεί σωστά.
Κόψτε πριν το ψήσιμο Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε φούρνο για 5 λεπτά στους 200 και στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα στους 180.
Όταν ψηθεί ρίξτε κρύο παχύρρευστο σιρόπι.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

Milk Cream Pie

Galatomboureko !!!

Ingredients

For custard

3 litres full cream milk
(1 measure with a mug )
1 and 1/4 mugs fine semolina
I mug sugar
Some lemon rind
Half a lemon
1 packet filo pastry
2 eggs
250g unsalted butter

Syrup
2 mugs sugar
1 water
Few drops of lemon juice
8 whole cloves

Method

Make your syrup first, make sure it is nice and thick like honey( this is the secret of it being crunchy on top)
Let it cool
Preheat oven at 200 degrees.
Place all custard ingredients in a large pot except butter this is used just to brush your sheets ,lightly beat the eggs with a fork the lemon just leave in the custard till it thickens
To get your custard firm you need make sure it has thickened properly it can’t be runny.
When your custard is ready remove lemon.
Lay about 6 filo sheets on the bottom of the tray brushing them properly with the butter.
Then add your custard
Lay the rest of the filo making sure every sheet is brushed properly.
Cut before baking
Then place in oven for 5 minutes on 200 then reduce heat to 180.
When cooked pour cold thick syrup.

GOOD LUCK

ΠΗΓΗ: Mary Carvounaris

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη πουτίγκα με χουρμάδες και σάλτσα καραμέλας
Επόμενο άρθροΨωμάκια γιαουρτιού με τυρί κρέμα λαχανικών