Γαλακτομπούρεκο με έτοιμα Φύλλα και σπιτική κρέμα γάλακτος

Απαραίτητα προϊόντα:

1 πακέτο φύλλα κρούστας μπακλαβά
70 g βουτύρου (λιωμένο).
Για την κρέμα:
6 κουπες φρέσκο γάλα
1 κουπα αλεύρι
1 κουπα ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια :
50 γρ βουτύρου.
Για το σιρόπι
500 ml ζάχαρη:
2 1/2 κουπες νερό.

Μέθοδος Παρασκευής:

Ανακατέψτε και χτυπήστε 1 κουπα γάλα με αλεύρι. Ζεσταίνετε τα υπόλοιπα μαζί με τη ζάχαρη και
προσθέστε το μείγμα σε αυτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν πήξει, αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύοντας , επιστρέψτε στην εστία για λίγα λεπτά.
Απλώστε 2 φύλλα κρούστας με λάδι , τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο. απλώστε με κρέμα και τυλίξτε σε ρολό.

Τακτοποιήστε σε ένα λαδωμένο ταψί. Τέλος, αλείψτε με λάδι.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο (ελαφρώς ροζ). Αφήστε να κρυώσει.
Ανακατέψτε το νερό και τη ζάχαρη για το σιρόπι και βραστε για 10 λεπτά. Ρίξτε στο κρύο κέικ και αφήστε το να μαλακώσει.

Καλη Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι λεμονάτο…το πιο Μαμαδίστικο κυριακάτικο Φαγητό
Επόμενο άρθροΥπέροχη Πουτίγκα με βελούδινη κρέμα!!!