Γαλατόπιτα με πλούσια αφράτη βελούδινη κρέμα!!!😋😋

Γαλατόπιτα ζεστή να την φάω με κουταλάκι ζεστή ζεστή μόνο έτσι την τρώω μετά χαρίζω όλο το ταψί  συνταγή για την κρέμα είναι τς εκπληκτικής μαγείρισσας Ελένη Παπατσάνη !!

Υλικά

Για την κρέμα

1,500 λίτρο γάλα
1,5 φλ.του τσαγιού ζάχαρη(300 γρ.)
1 φλ.του καφέ σιμιγδάλι ψιλό(50 γρ.)
1 φλ.του καφέ αλεύρι(40 γρ.)
1 φλ.κάστερ πάουντερ(40 γρ.)
2 βανίλιες
3 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο
Λίγο αλάτι

για το φύλο:
500 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι
Λίγο αλάτι και νερό χλιαρό κάνω το αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί μετά κάνω 5 μπαλάκια
και ανοίγω 5 φύλλα…σε κάθε φύλλο ρίχνω λίγο κανέλα και ζάχαρη και αλείφω λάδι και λιωμένο βούτυρο.
Έβαλα την κρέμα από πάνω.
Χτυπώ 1 αυγό με λίγο γάλα και 2 κ.σ ζάχαρη και το ρίχνω πάνω στην κρέμα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Photo: Μένια Στεφοπούλου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

Υλικά

8 ποτήρια γάλα μεγάλα
5 αυγά
3 βανίλιες
2 κούπες τσαγιού με σιμιγδάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
1/2 Βιτάμ
κανέλα και ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
Οταν αρχίσει να πήζει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύοντας γρήγορα.

Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Αφού είναι έτοιμη η κρέμα ρίχνω στο ταψί μου μισό Βιτάμ (έχω βούτυρο) και το αλλειφω  και πασπαλίζω φρυγανιά, μετά ρίχνω μέσα την κρέμα και πάνω βάζω σκόρπια κανέλα και ζάχαρη πασπαλίζω με λίγο λαδάκι σταγόνες σκορπια και ψήνω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα.

Αφού ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με έξτρα κανελοζάχαρη ή και ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη! Κυριακη Μανη

Προηγούμενο άρθροΜάφινς με πεπόνι
Επόμενο άρθροKουλούρια βουτύρου