Γαρίδες σουβλάκια μαριναρισμένες σε λαδορίγανη

Υλικά

1 κιλό γαρίδες, αφαιρεθεί το κέλυφος
1 λεμόνι, για χυμό και ξύσμα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές της σούπας ρίγανη, κατά προτίμηση
Αλάτι
Πιπέρι
Για λίγο πικάντικο προσθέστε μερικές νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)

Οδηγίες

Τοποθετήστε τις γαρίδες σε μεγάλο μπολ.
Συνδυάστε το ξύσμα από το λεμόνι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Μαρινάρετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανάψτε σε χαμηλή φωτία στην σχάρα ήσ το γκριλ και βάλτε τις γαρίδες στα σουβλάκια
Ψήστε από κάθε πλευρά για 4 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν.
Τοποθετούμε τα σουβλάκια στο πιάτο και τα περιχύνουμε με λεμόνι.

Σερβίρισμα!

Προηγούμενο άρθροΚοκάκια…για να κέρασμα
Επόμενο άρθροΗ πιο τέλεια καλοκαιρινή σαλάτα