Γεμιστά σιροπιαστά κουλουράκια….με καρύδι

Υλικά

για τη ζύμη:
-2 αυγα
-2 φλιτζάνια ζάχαρη
-2 φλιτζάνια λάδι
-3 γρ μπέικιν πάουντερ
-350-400 γρ αλεύρι

για γέμιση:
-100 γρ αλεσμένα καρύδια
-50 ml ζεστό γάλα
-μια κουταλιά ζάχαρη

για το σιρόπι:
-9 φλιτζάνια νερό
-7 φλιτζάνια ζάχαρη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το σιροπι ανακατεύουμε την ζαχαρι στο νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε 7-8 λεπτα αφου παρει βρασει για δέσει.

Στην συνέχεια σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και την ζαχαρη πολυ καλα. Μετά ρίχνουμε το λάδι και χτυπαμε πάλι με ένα συρμα και σιγα προσθέτουμε το αλευρι και το μπεικιν παουντερ μεχρι να απορροφηθεί όλο το αλευρι και παρουμε μια ζυμη και ζυμώνουμε με το χερι μέχρι να παρουμε μια μπισκοτενια ζύμη που δε κολλάει στα χέρια.

Σε ένα μπολάκι ανακατευουμε τα καρύδια με την ζαχαρη και το γάλα.

Χωρίστε την ζύμη σε 20 κομμάτια

πλατιαστε την με το χερι βάλετε γεμιση κλειστε την σε ένα
οβαλ σχημα πιεστην πανω στην ψιλη πλευρα ενος τριφτη χειρός να κανετε ένα σχεδιο και βάλτε στο ταψακι σας

Ψήστε στους 180 βαθμούς μέχρι να παρουν ωράιο χρώμα

Βγάλτε απο το φούρνο και σιροπιάστε τα ζεστα κουλουρια με κρύο σιρόπι.

Αφήστε τα αρκετη ώρα να ρουφήξουν το σιρόπι και διακοσμείστε με τριμμένο καρύδι

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροH πιο εύκολη τυρόπιτα στο τσακ μπαμ
Επόμενο άρθροΠατατόπιτα Ροδόπης…με τυρί