Γεμιστές πιπεριές με κιμά και τυρί

Συστατικά

1/2 κγρ κιμά αρνίσιο ή κρέας της επιλογής σας
αλατοπίπερο
1 μεγάλο πράσο
3-4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
1/2 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
1 φλιτζάνι ρύζι της επιλογής σας
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα ή οποιοδήποτε σκληρό τυρί
1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες

 

Πλύνετε και κόψτε τις πιπεριές σας στην μέση. Καθαρίστε το εσωτερικό τους, στεγνώστε και τοποθετήστε την πλευρά κοπής προς τα επάνω σε ένα λαδωμένο ταψί.


Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι και αρχίστε να σοτάρετε τον κιμά. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε το πράσο, το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ και την ρίγανη και σοτάρετε μέχρι το κρέας να είναι καφέ και οι χυμοί να έχουν εξατμιστεί.


Προσθέστε το ρύζι, το κουκουνάρι και το μαϊντανό και συνεχίστε να μαγειρεύετε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να μαγειρέψετε το ρύζι. Δοκιμάστε για αλάτι, αν χρειαστεί. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό για να δοκιμάζετε όσο μαγειρεύετε. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας ή δύο νερό.
Γεμίστε τις πιπεριές και προσθέστε το τυρί. Ραντίστε τις πιπεριές με ελαιόλαδο.


Προσθέστε λίγο νερό στην βάση του ταψιού και ψήνετε στο φούρνο για 30-45 λεπτά σε 190 βαθμούς έως ότου η πιπεριά είναι μαλακή.
Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε ζεστό με γιαούρτι ή τζατζίκι.

Φωτό:asaucykitchen.com 

Προηγούμενο άρθροΑρνί με κριθαράκι στο φούρνο
Επόμενο άρθροΥγιεινή Σαλάτα Μπρόκολου