Συστατικά
8 μεγάλες πιπεριές μπανάνας
1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό ή 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
8 κομματιές ελληνικές ελιές, κομμένες σε φέτες
1/3 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/4 φλιτζάνι νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
340 gr κιμά γαλοπούλα
2 κουτιά σάλτσα ντομάτας 

Κατευθύνσεις
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °. Κόψτε τις κορυφές από τις πιπεριές μπανάνας, αφαιρέστε τους σπόρους. Σε μία κατσαρόλα, μαγειρέψτε πιπεριές σε βραστό νερό για 2 λεπτά. Αποστραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό και στεγνώστε.
Σε ένα τηγανι ζεστάνεται το λάδι σε μέτρια – υψηλή θερμότητα. Προσθέστε το κρεμμύδι μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει τρυφερό, προσθέστε το σκόρδο μαγειρέψτε 1 λεπτό ακόμη. Ανακατέψτε το βασιλικό και μετέφερέ τα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε τις ελιές, το τυρί, την φρυγανιά, το νερό, και το πιπέρι. Προσθέστε τον κιμά γαλοπούλας. αναμειγνύεται ελαφρά αλλά σχολαστικά.
Γεμίστε με το μίγμα τις πιπεριές. Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα λαδωμένο ταψί 20χ30 εκ και βάλτε από πάνω την σάλτσα ντομάτας. Σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε, 45-50 λεπτά ώστε οι πιπεριές να είναι τρυφερές.

Photo

Προηγούμενο άρθροΜεσογειακή ομελέτα με Μπρόκολο και Φέτα
Επόμενο άρθροΚρέας Μοσχάρι με Πατάτες και Λαχανικά